Digitalització i dipòsit a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà del “Boceto Geográfico e Histórico de Llers”

L’Ajuntament de Llers restaura, un manuscrit original de Josep Pallarès de l’any 1916.

El mestre Josep Pallarès va exercir, del 1913 al 1919, als Estudis de Llers. El 1916 va plasmar la història local del poble de Llers en aquest manuscrit que, miraculosament, es va salvar de la voladura del poble el febrer del 39.

El manuscrit, de 68 x 98 cm, recull les principals dades del poble, de la seva història, edificis i tradicions, a més d’un dibuix de Llers fet amb grafit, el retrat d’un poble que -només 23 anys després- volaria pels aires.

Per tal de garantir la conservació del document en perfecte estat, l’Ajuntament de Llers ha impulsat la seva restauració, realitzada per l’empresa especialitzada Grafia, i tot seguit ha dipositat l’original a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà per tal que el custodiï en les millors condicions.

Tot seguit, Foto Meli ha realitzat la digitalització i reproducció de l’original, que ja torna a lluir a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Us animem a descobrir aquest magnífic document que el mestre Pallarès va realitzar i utilitzar per tal que els alumnes del poble aprenguessin la història local.